Tegninger er uundgåelige når man skal tilvejebringe et produkt fra design til den fysiske verden. Når først produktudvikling er blevet digitaliseret, forventer mange fejlagtigt, at fabrikationen herefter kører som smurt. Realiteten er dog tit en anden, da digitaliseringsbølgen er stoppet med at rulle, før den ramte produktionsgulvet.

Udfordringen, som vi møder hos mange af vores produktionskunder, er at det er svært at holde styr på de mange tegningsrevisioner og hele tiden sikre, at det er den seneste der bliver brugt. Dette problem bliver styrket af den øgede hyppighed for at introducere designændringer. Det sætter den enkelte produktionsmedarbejder og værkfører under pres, da de mange fysiske dokumenter nemt bliver væk, kommer i en forkert skuffe eller skal findes på produktionsgulvet, så den manuelt kan erstattes af en revideret udgave. Fællesnævneren for alle disse fejl er, at det kan koste en virksomhed dyrt og sætter produktionen bagud. Hvis man er heldig opdager montage afdelingen, fejlen inden varen er gået fra fabrikken – er man uheldig står en montør på den anden side af kloden med fejlagtige varer, som ud fra ERP-systemet ser ud til at være lavet og leveret helt korrekt.

 

HOLD TEGNINGERNE DIGITALE

For at imødekomme denne udfordring, ser Curit at flere og flere af vores kunder allerede har startet digitaliseringen af produktionsgulvet. Helt konkret kører flere kunder med, at hver arbejdsstation har en PC med en digital køreliste, som både viser ordredata i realtid og de gyldige tegninger. På den måde kan værkføreren og produktionsmedarbejderen fokusere på at fremstille varen og ikke jagte papirer.

Hvordan fungerer løsningen i IFS Applications?

IFS Applications er et ERP-system, der bredt dækker virksomhedens flow og processer. Det konverterer de komplicerede processer til et strømlinet og overskueligt flow, og bliver derved et arbejdsredskab for både de operationelle processer såvel som de finansielle.

Modulet Dokumentstyring gør det muligt at opbevare tegninger i systemet og knytte dem til de objekter de vedrører. Det kan være varer, kunder, ordrer, forsendelser eller andet. Derved sørger systemet for, at brugeren altid har den valide og relevante dokumentation ved hånden, når de arbejder i IFS Applications.

 

IFS’ digitale køreliste

Hvilke fordele giver den digitale løsning

  • Du sikrer altid at bruge den rigtige revision af dine tegninger og dokumenter
  • Du kan tilknytte både egne og tredjeparts dokumenter
  • Dokumenterne er ved hånden når varen skal produceres
  • Dokumenter er både vedhæftet den specifikke produktionsordre og selve varen i systemet hvilket skaber transparens. Både under fremstillingen men også historisk.
  • Du kan tilknytte samme dokument til flere varer og til en eller flere revisioner – opdatering af tegningen slår nu automatisk igennem på alle varer med samme revision

 

Vil du høre mere, om IFS Applications kunne hjælpe jeres virksomhed, så kontakt os på  info@curit.dk eller 70 20 04 71.