At balancere studielivet med et studiejob kan være udfordrende, men det giver også værdifulde muligheder for at anvende teoretisk viden i praksis. To studerende hos Curit, Nicoleta Țînțar og Mike Sørensen, deler herunder deres oplevelser og giver indblik i, hvordan både arbejdet med intern økonomi og som ekstern finanskonsulent har formet deres faglige udvikling, samt deres syn på fremtidens karrieremuligheder og -indhold.

Nicoleta Țînțar – Fra teori til praksis
Med en akademisk baggrund i økonomistyring fra Business Academy Aarhus har Nicoleta direkte anvendt sin uddannelse i sit daglige arbejde hos Curit. Hun beskriver, hvordan arbejdet med intern økonomi giver hende mulighed for kontinuerligt at udvikle sine færdigheder: “Opgaverne jeg arbejder med, såsom internt regnskab kræver ikke kun en forståelse selve regnskabet, men også for de systemer vi bruger, hvilket hele tiden skubber mig til at lære og udvikle nye færdigheder.”

Nicoleta finder stor tilfredshed i sit arbejde, særligt når hun ser direkte resultater af sin indsats:
“Det er de konstante udfordringer og muligheden for at forbedre eksisterende processer, der gør mit arbejde tilfredsstillende. At se, hvordan min indsats påvirker resultatet, giver en følelse af at præstere.”

 

Yderligere værdsætter Nicoleta især den dybere indsigt i finansielle processer og strategiske beslutninger, som hun har opnået gennem sit arbejde: “Arbejdet har ikke kun skærpet min tekniske kunnen, men også styrket min evne til at tænke strategisk. Jeg er blevet mere bevidst om, hvordan finansielle beslutninger kan påvirke hele organisationen, hvilket har forstærket min beslutning om at fortsætte inden for finansområdet.”

Mike Sørensen – Samspil mellem studie og arbejde
Mike, der studerer en kandidatgrad i Business Controlling, har fundet stor værdi i at supplere sin akademiske viden med det praktiske arbejde hos Curit. Han pointerer, hvordan hans arbejde har påvirket hans valg af studieretning og omvendt, hvordan studierne har beriget hans arbejdsopgaver, især inden for databehandling og regnskab: “På studiet har jeg både haft internt og eksternt regnskab, og nu med SQL-undervisningen, har jeg virkelig kunnet bruge meget af det direkte i mit arbejde. Det er fantastisk, hvordan teori og praksis kan komplementere hinanden så godt.”

Han fremhæver også, hvordan arbejdet hos Curit har åbnet for nye læringsmuligheder, der motiverer ham til fortsat at udvikle sig: “At få mulighed for at anvende min viden i praksis og samtidig lære fra erfarne finanskonsulenter motiverer mig til at blive ved med at lære. Det at kombinere IT og finans er virkelig spændende for mig.”

Mike tilføjer samtidig hvordan hans praktiske erfaringer har gjort hans studie lettere: “Jeg må sige, at mit studiejob faktisk har gjort det lettere for mig at studere. Meget af den viden, jeg har opnået  gennem mit arbejde ved Curit, passer direkte sammen med det, vi lærer på studiet. Dette samspil har gjort det lettere for mig at forstå teorien, fordi jeg kan relatere til praksis. Så jeg føler virkelig, at det har været nemmere at navigere gennem studiet med den praktiske viden, jeg har opnået.”

 

Klædt på til fremtidens faglige udfordringer
Erfaringerne fra både Nicoleta og Mike illustrerer, hvordan et studiejob hos Curit ikke blot tilfører værdi i deres uddannelsesforløb, men også forbereder dem til fremtidige karrieremæssige udfordringer. Deres historie er et glimrende eksempel på, hvordan arbejde og studie kan gå hånd i hånd, og hvordan det kan udvikle både færdigheder og professionel indsigt.