Vil du ikke starte med at fortælle om, hvad du laver hos Curit?

Jo, jeg er konsulent inden for området Produktion, herunder planlægning, hvor jeg har fået lov til at grave ned i Advanced Planning Board og Master Scheduling – altså forecast. Derudover arbejder jeg med PDM Engineering og lidt med konfiguration.

Mange af vores kunder har jo allerede en proces til forecasting på baggrund af inputs fra deres kunder, så det drejer sig om at forstå denne proces og så finde det værktøj i IFS, som bedst muligt understøtter dette. Måske har de også en god ide om, hvordan de vil have forecastet fordelt i IFS. Og ja, så er der jo et hav af knapper, vi kan skrue på inden for de forskellige værktøjer, så de rammer behovet så præcist som muligt.

Hvordan bruger du dine erhvervserfaringer i den rolle, du har i dag?

Jeg bruger rigtig meget den erfaring, at jeg før har siddet på den anden side af bordet, hvor vores kunder sidder i dag. Det har tidligere været mig, der har haft brug for vejledning og hjælp fra konsulenter. Jeg har senest siddet som Supply Chain manager, hvor min opgave var at planlægge produktion, indkøb og lager. Med den baggrund har jeg en meget god forståelse for de problematikker og udfordringer, som ligger i processerne. Det betyder, at jeg hurtigt kan forstå de udfordringer, som kunden sidder med og komme med input til, hvordan man løser det i IFS. Samtidig har jeg en procesmæssig forståelse, hvilket gør at jeg kan udfordre kunden, hvilket kan være en stor fordel i jagten på den bedste løsning.

Jeg oplever, at fordi jeg selv har siddet, hvor vores kunde sidder, så skabes der en rigtig god samarbejdsrelation, hvor der er tillid og respekt. Min baggrund har også været med til at skabe tryghed for mig i min nuværende rolle som konsulent, da jeg har praktisk erfaring med de processer, som vores kunder arbejder med. Som konsulent har jeg nemlig fokus på, at det er processen, der skal fungere for kunden, og så må jeg finde de rette løsninger i IFS til dette.

 

Hvilken opgave vil du fremhæve som værende særlig interessant?

Det er virkelig en udfordrende opgave at være med til at hjælpe Ib Andresen Industries med at finde det rigtige planlægningsværktøj. I dag har de en specialbygget løsning, som er baseret på kundekvoter ved hjælp af en meget kompleks opsætning. Derfor var udgangspunktet, at der skulle laves en kompleks tilpasning i IFS, for at kunne understøtte det. I analyseprocessen har jeg udfordret Ib Andresen Industries på deres behov, hvilket har resulteret i, at opgaven faktisk kan løses i standard IFS i stedet; det har været en spændende proces at være med i. Det interessante har været, dels at tænke over mulige løsninger, dels at udfordre og stille spørgsmål om deres egentlige ønske og behov. Og stor ros til Ib Andresen, der i denne sammenhæng har vist mig og Curit stor tillid, ved at sige ’Okay, så gør vi det på en anden måde’.

Hvordan har det været at starte hos Curit?

Jeg har været glad for at starte hos Curit, hvor jeg er blevet taget godt imod. Hos Curit er der et lidt yngre team, end jeg har arbejdet med før. Jeg oplever, at der er mere dynamik og det synes jeg er meget spændende. Jeg skulle dog vænne mig til at være ’ham den nye’, som skulle spørge om mange ting, fordi man ikke kendte til alle rutinerne. Men som sagt, blev jeg taget godt imod, fik undervisning og blev så ellers kastet ud i opgaverne. Det var lidt udfordrende ind imellem, men også utrolig lærerigt, og jeg er sikker på, at jeg ikke var blevet så fortrolig med IFS så hurtigt, hvis ikke jeg havde fået det skub. Jeg sætter også pris på de sociale arrangementer, der er hos Curit og den gode tone, så alt i alt er jeg rigtig glad for mit skifte.