Kunderne ved mere i dag end tidligere, og kunderne forventer mere i dag end tidligere, hvorfor tilbagevendende kundepleje kræves for at opretholde loyale kundeforhold. Tilbage i juni skrev vi om Servitization, og om hvordan service har vundet større indpas i flere produktionsvirksomheder, med det formål at skille sig ud, men hvad kan man egentlig gøre som virksomhed for at opnå dette formål?

 

For at imødekomme kundernes forventninger har mange virksomheder udvidet deres forretningsmodel til at tilbyde service på de produkter, som udbydes, hvilket tillige har spillet en vigtig faktor i forbindelse med at sikre den fremtidige vækst. Dette skyldes primært den vedvarende kontakt gennem eftersyn og afhjælpning af akutte problemer, hvor man som kunde igen og igen har haft kommunikation med den producerende virksomhed, hvilket har været med til at skabe en stærk relationsdannelse. Teknikerne har til disse eftersyn og afhjælpninger brug for at kunne indrapportere, opslå forskellige typer af informationer samt fejlsøge i forretningens digitale ERP-system.

På grund af disse behov er ERP-systemet for mange i dag blevet lige så vigtigt som hammer og skruetrækker er for at kunne udføre servicen hurtigt og effektivt. Dertil har IFS introduceret den nye cloudbaserede platform, IFS Aurena, der giver teknikerne mulighed for at tage IFS Applications med på farten og arbejde hvor som helst, når som helst, på den mobile enhed der passer bedst til brugeren og de arbejdsopgaver som skal udføres.

 

Således kan man på sin mobil eller tablet slå kundeinformationer op, få besked om nye opgaver, der er kommet ind samt indrapportere på en opgave. Muligheden for at kunne indrapportere, allerede mens teknikeren er hos kunden, giver også et bedre øjebliksbillede hjemme på kontoret, hvor planlæggerne derved har mulighed for at sende teknikere videre på de mest presserende opgaver under hensyntagen til den enkelte teknikers nuværende geografiske lokation. Dette er igen med til at skabe effektivitet, hvor kunderne får hurtigere service, og virksomheden opnår en optimering af sine processer. Ydermere er der skabt en ny indtægtskilde, eftersom porteføljen nu også indeholder service, som er en ydelse der vil være gentagende fremfor et engangssalg af et produkt.

 

Hos Curit har vi også bidt mærke i den stigende interesse der er, i at man som produktionsvirksomhed kan tilbyde service, hvor der det seneste år har været en fordobling i interessen af EAM-modulet, som er dét modul, der i IFS Applications benyttes til at understøtte service og vedligehold.

”Vi ser i stigende grad et ønske hos vores kunder om at kunne tilbyde efterfølgende service af de produkter som de producerer, fordi de gerne vil udvide deres kundeforhold, således forholdet ikke afsluttes ved produktsalg. Samtidig så har flere oplevet at kunne optimere deres interne processer, ved at inddrage deres ERP-system i denne proces og derved kunne levere service i en højere kvalitet” kommenterer Melina Fonnesbæk, projektleder og konsulent indenfor service og vedligehold, Curit.

 

Hvad nu?

Hvis du gerne vil vide mere om service management, så kom med d. 28. oktober 2021 kl. 14:00-14:30, hvor vi i samarbejde med DIS/CREADIS giver en introduktion til de mange muligheder, IFS giver din virksomhed indenfor service management og vedligehold.

Link til webinar: https://www.linkedin.com/events/enterpriseassetmanagement-etnyt6854069609134354432/