I takt med de mange nye teknologier, der i dag rammer markedet, stiger kravene til vedligehold af maskiner, bygninger, computere osv. Før i tiden var det relativt simple ting, der skulle til, for at man kunne vedligeholde et aktiv, men som teknologien udvikler sig, stiger behovet for ekspertviden og dokumentation, da aktiverne bliver mange og forskellige, og kræver en større og større viden. Udover at udførelsen af service og vedligehold mange steder er blevet mere udfordrende, er der også en række regler og love for dokumentation, sikkerhedsreguleringer og miljø, som skal overholdes.

IFS har i mange år arbejdet med at understøtte virksomheders behov for vedligehold og service, og er i dag også markedsleder både på FSM-, EAM-, ERP- og ESM-markedet.

Service- og vedligeholdsløsningen er bygget ind i ERP-systemet; altså er det flettet sammen med virksomhedens finans, HR, lager og produktion, hvilket skaber fordele, uanset om du som virksomhed udfører internt vedligehold, ekstern service eller begge dele.

Med EAM i IFS Cloud kan du:

  • Få overblik over og overvåge dine aktiver, såsom maskiner, bygninger, IT-udstyr, værktøjer osv.
  • Få foreslået vedligeholdelsestidspunkter baseret på enten dato, en hændelse eller en betingelse som indfries.
  • Planlægge med ressourcer, lagervarer og indkøb.
  • Samle op på data, som kan vise performancetrends, hvilket kan danne beslutningsgrundlag for at optimere på aktivets oppetid.
  • Videre findes der også både online- og offline-værktøjer til dine servicefolk, som er nemme at betjene, når de er på farten.

 

IFS Cloud understøtter mange niveauer af service, og dermed er det også en platform, som vokser med dig som virksomhed, i takt med at behovene udvikler sig. Det er således en meget naturlig implementeringsproces, at man bygger på hen over årene.

Hvad er fordelene ved at benytte sig af Asset management i IFS?

  • Det kan være med til at forbedre aktivets tilgængelighed og pålidelighed, grundet en bedre strukturering af forbyggende vedligehold.
  • Dermed også en reducering af downtime.
  • Forbedret produktivitet og operationel effektivitet.
  • Forbedret kontrol, grundet datagrundlaget, som er med til at diktere hvornår vedligehold bør finde sted.

Foto: IFS

 

Når det kommer til planlægning af ressourcer, så er det en stor fordel, at EAM er integreret med resten af ERP-systemet. Det betyder nemlig, at planlæggerne i backoffice kan benytte HR-skemaer samt ferie- og sygeregistreringer til at se, hvem der er tilgængelig. Videre kan man også se en medarbejders kvalifikationer, hvis det er et arbejde, som kræver bestemte færdigheder. Og sidst, men ikke mindst, kan man også se, hvordan opgaven geografisk passer ind blandt de kørende teknikeres øvrige arbejdsopgaver, så køretiden minimeres.

Foto: IFS

 

 

NEW IN!

Som noget nyt har IFS til IFS Cloud udviklet Remote assistance, som er et reality-værktøj, der tillader eksperter at hjælpe mindre erfarne teknikere i marken.  Ved brug af live video med demonstration, mulighed for at lave markeringer, frys af billede og tilføjelse af symboler lettes kommunikationen mellem parterne. Det tillader en mere effektiv brug af dine dygtigste teknikere, som i stedet for at være på en enkelt opgave kan assistere på mange forskellige via skærmdelingen.

Foto: IFS

 

Samtidig øges oplæring og arbejdsglæde hos brugerne, fordi de mindre erfarne medarbejdere, kan få en bedre støtte fra deres kollegaer, end de førhen kunne få, via Remote assistance.

Hvis kunden har adgang til – og mulighed for – selv at udføre arbejdet, skaber værktøjet også en forbedret kundeservice som yderligere skaber værdi ved at teknikerne kan spare transporttiden og guide kunden igennem servicearbejdet virtuelt.

 

Kilde: IFS

 

 

Vil du gerne vide mere om Asset Management i IFS Cloud eller IFS Applications, så tag fat i en af vores servicekonsulenter. De står altid klar til en snak om jeres nuværende eller kommende serviceløsning.