Forleden havde kolleger i Curit en dag fyldt med indsigt og inspiration, da vores servicekonsulent, Julie, præsenterede et overblik over de utallige muligheder, som PSO’en i IFS tilbyder. Spørgelysten var stor, for det er åbenlyst, at der er potentiale i værktøjet, og vi var enige om, at vi kun har set begyndelsen af dens anvendelsesmuligheder.

PSO, en forkortelse for Planning and Scheduling Optimization, er ikke bare et planlægningsværktøj; det er en avanceret teknologi, der benytter sig af kunstig intelligens til at forenkle og optimere planlægningsprocesserne for virksomheder på en måde, der tidligere var utænkelig.

Foto: Timeoversigt over alle medarbejdernes dagsopgaver

 

Effektivisering af ruteplanlægning med PSO hos KEN

Et konkret eksempel på, hvordan PSO’en kan bruges, finder vi hos KEN Hygiene Systems, hvor man har implementeret PSO for at hjælpe med at optimere ruteplanlægningen for deres serviceteknikere. For KEN udgør ruteplanlægningen en kompleks opgave, da der er et væld af faktorer, der skal tages højde for. Dette omfatter blandt andet prioritering af arbejdsopgaver baseret på vigtigheden af deres udførelse, kompetencerne hos medarbejdere, kundernes åbningstider og præferencer, tilgængelighed af reservedele og omkostningerne forbundet med teknikerens transport. PSO analyserer disse variabler og genererer en optimal rute med rækkefølge for dagens besøgssteder til teknikerne.

Foto: Kortoversigt over medarbejdernes arbejdsopgavefordeling

 

Uendelige muligheder for tilpasning

Et af de mest imponerende aspekter ved PSO er dets fleksibilitet og tilpasningsmuligheder. For eksempel kan der tillægges en omkostningsfaktor, som betyder at opgaven skal have en højere værdi end ellers, før medarbejderen tildeles opgaven på tværs af Storebæltsbroen.

 

Revolutionerende virksomhedsplanlægning

PSO repræsenterer en revolution inden for virksomhedsplanlægning ved at tilbyde en intelligent og fleksibel tilgang til optimering af komplekse planlægningsprocesser. Med sit potentiale til at tilpasse sig virksomhedernes specifikke behov og håndtere en bred vifte af forbehold, åbner PSO døren til en verden af effektivitet og produktivitet.

 

 

Har du ikke en serviceforretning? Så læs videre alligevel

PSO er udviklet med henblik på at optimere en virksomheds serviceforretning, men som et af de seneste tiltag har IFS tilpasset teknologien, således at den fremover i IFS Cloud også kan bruges til produktionsplanlægning. Nærmere bestemt er det værktøjet ’Advanced Planning Board’, der får tilført kunstig intelligens via PSO-motoren som IT-backbone.

Advanced Planning Board i produktionen

Advanced Planning Board produktionsplanlægger ved at integrere avanceret optimering og realtidsdataanalyse. Dette værktøj tilbyder en dynamisk og visuelt overskuelig planlægning, hvilket muliggør en hurtigere og mere præcis tilpasning til ændringer i produktion og efterspørgsel. Dets avancerede teknologi understøtter virksomhedernes behov for fleksibilitet i planlægningen, forbedrer produktiviteten og styrker hurtig respons på markedsændringer, hvilket gør det værdifuldt som et centralt værktøj i effektiv virksomhedsdrift.

 

Kontakt Os for Mere Information

Ønsker du at udforske, hvordan PSO kan transformere din virksomheds planlægningsprocesser, eller er du nysgerrig efter at lære mere? Vores team af konsulenter står klar til at assistere dig.

Kontakt os på +45 7020 0471 for en nærmere dialog om, hvordan vi kan understøtte din virksomheds behov.